Midtvejs semester 1 – efterårsferie

17 okt

Så lykkedes det at få lidt ferie her i efterårsferien – den var tiltrængt og jeg har brugt tid med sønnen i skoven og vi har lavet græskar lygte til halloween – men det er lidt et sidespring, for i vil nok mere høre om hvor vi er henne nu og hvad vi laver?

matematikken kører bare derudad med et par nye emner hver uge og så regne opgaver efterfølgende som er fra den virkelige verden. I øjeblikket regner vi på overflade arealer og volumen ud fra skive snit af 3D form, hvor vi beregner areal med integral og så tager højde for 360 grader for den fulde volumen/areal.

Vi har lige haft statik og styrkelære midtvejstest, for at se hvor godt vi er med og om vi har forstået emnet. I følge underviserne bestod 2/3 i den prøve, så det ser lovende ud.

I 3D tegning laver vi en masse tutorials i Solidworks og derudover skal vi aflevere 3 opgaver på første semester som afleveres ved siden af. Den første opgave var isometrisk og 2D tegniner ud fra 2D og isometrisk tegninger. I opgave 2 laver vi pt. en øjebolt med gevind i Solidworks og nogle udregninger på styrken af den.

Vores projekt på 1. semester er kommet så langt at vi har skåret en prototype ud i klar PMMA(plexiglas) på en laser skærer med vores optimeringsforslag. Vi skal præsentere vores prototype og funktioner/forbedringer i næste uge. Vi skriver sideløbende på vores rapport og holder en logbog og en projektkalender opdateret løbende.

I materialelære skal vi selv læse til hver gang og så gennemgår vi med hjælp af powerpoint slideshow kapitlet, men det kræver at man selv læser til hver gang ellers kan man ikke følge med. Vi får spørgsmål til hvert kapitel som vi skal lave i gruppen, de samme spørgsmål er dem vi komme rop i til den mundtlige eksamen, så det er vigtigt at man er med i gruppen og bidrager med opgaver og efterfølgende får tjekket op på det man ikke var så stærk i.

Der er meget nyt materiale hver uge, men det er spændende emner og vi kan se at det er meget relevant viden vi bliver undervist i, glæder mig meget til vi kommer længere hen i forløbet og skal til at specialisere os og man kan gå i dybden med sine interesser, indtil da er semester 1 og 2 obligatoriske og basisviden man skal have med sig.

 

No comments yet

Leave a Reply