Hvorfor har jeg lavet en blog?

24 jul

thomas

 

 

I dag besluttede jeg mig for at lave den blog som jeg har overvejet så tit, som en slags dagbog, fra hvor jeg er nu og til jeg er kommet i et job som ingeniør!

Grunden til at jeg laver denne blog er for at give fremtidige studerende indsigt i hvordan man bliver uddannet ingeniør, de forberedende krav og selve uddannelsen. Jeg vil skrive på denne blog som en slags dagbog, hvor jeg vil fortælle om forløbet de næste 31/2 år og til jeg er i job.

Til at starte med kan jeg fortælle at jeg fornylig har afsluttet den 2. årige HF i Roskilde på VUC og nu er ved at tage det afsluttende optagelses krav, Mat A, på Niels Brock i Kbh. i min sommerferie. Kurset tager 21 dage fra 8.30 til 15.30, fem dage om ugen.

Den 3. juli indsendte jeg min kvote 1 ansøgning til Maskiningeniør på DTU Ballerup som første prioritet, desuden tilføjede jeg Produktion og Innovation som anden prioritet, også DTU Ballerup, og i nødstilfælde som en plan C, tilføjede jeg Datamatiker på Campus Roskilde da det også er af stor interesse.

I løbet af de sidste to år har jeg måttet bide i det sure æble og gå på skolebænken og tage en gymnasial uddannelse, i en alder af nu 38 – jeg fik mit diplom og et fint snit på 9,3, som jeg kan hæve til 10 ved at gange med 1,08 da jeg bruger det inden 2 år efter endt uddannelse.

Det har været svært i perioder pga. den store aldersforskel og de mange timer med analyse af digte og historieundervisning, når man altid har fungeret som håndværker og vant til at skabe noget med hænderne. Undervejs i forløbet nåede jeg at få en søn, som tog en hel del tid, men jeg knoklede på for at få så godt gennemsnit at jeg ikke skulle bekymre mig efterfølgende, når jeg skulle vælge videregående uddannelse. Desværre er vi gået fra hinanden og vi deler nu sønnen, vi er på god talefod, vi har selv lavet nogle fornuftige aftaler og vi gør begge alt hvad vi kan for at skabe optimale vilkår for Mathias. Mathias har taget sine første skridt og det er særdeles opmuntrende i en svær tid med konstante studier 31/2 år mere, men jeg ser fremad og er stædig.

Som sagt er jeg på Mat A kursus nu og vi har skriftlig eksamen 16. august og mundtlig 21. august. Så kan jeg lige nå at holde lidt sommerferie.

Der er nu kun 6 dage til at samtlige kommende studerende får svar på deres ønske uddannelser og det bliver dejligt at få at vide man er optaget, som jeg stærkt regner med, da der sidste år ikke var adgangs kvotienter i spil på nær 2 ud af 10 steder og her var kvotienterne 5,0 for DTU Lyngby og 7,2 for Aarhus Universitet, Ingeniørhøjskolen (sommer) i 2012,  ellers var alle ansøgere optaget.

Min tanke er at der i fremtiden vil skæves lidt til denne blog når man skal danne sig et indtryk af Professionsbachelor uddannelsen på DTU Ballerup og at jeg derved har hjulpet når man skal tage sit svære valg.  Jeg vil skrive så ofte jeg kan og lægge billeder ud af nogle af de interessante ting vi arbejder på i forløbet.

Mvh Thomas Clausen

 

No comments yet

Leave a Reply