2. uge fint overstået

15 sep

Vi er nu et par stykker der har fået merit for værkstedskursus – mig selv p.g.a. min Rustfri klejnsmed uddannelse og en anden p.g.a. han er maskinarbejder. Der er ingen grund til at vi spilder vores tid med at lave et solur, når vi allerede kender til metoder og arbejdsgange. istedet kan vi så læse op på matematik, materialelære og mekanik. Der er rigeligt at tage fat på!

Det har været en udfordring at købe bøger når der ingen penge er tilbage ud af SU. Jeg har fundet en bog på saxo.dk og sparet 32% i forhold til nypris, det er ‘Materials’ som vi skal bruge i materialelære. Da jeg ikke har fået købt bogen før nu, har jeg en del allerede der skal læses op på, men det hjælper at jeg har haft materialelære både som smed og flymekaniker.

Jeg har desuden købt ‘Statik og styrkelære’ som e-bog på saxo.dk, som ikke er på pensum liste – men den er på dansk og kan være et godt supplement. Desværre er den er låst til en bestemt reader, Adobe Digital edition, som ikke kører specielt hurtigt eller godt,derfor  måtte jeg droppe den ide og har fået pengene retur. Det er fint nok at de vil beskytte deres e-bøger, men når reader ikke fungerer ligeså godt som Adobe Reader, kan man ligeså godt købe bogen.

Alle vores bøger er på engelsk, det kan være en udfordring i specielt matematik, da det er svært nok i forvejen at forstå problemstillingerne inden man skal forsøge at kaste sig ud i at løse dem.

Vores pensumliste er:

Ashby: Materials
Thomas: Calculus
Hibbeler: Statics & Mechanics of Materials
Howard: Intro to Solid Model. Using Solidworks
Mechanical and metal Trades Handbook

No comments yet

Leave a Reply